Jump to content

C4D R23 constant crashing


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hi everybody!   Bob Joynt on the Greyscalegorrila slack let me share his solution for the ones who has crashes and freezes with Nvidia cards. So far so good for me, but I need to test it mor

Do you have the SP1 service update - that fixes most of the modelling / UV edtor problems. And R23 is quite fussy about video drivers. You need the very latest Nvidia STUDIO driver, as opposed to

Ah that really sucks.   Just to clarify, for your situation... In the Nvidia Control panel (like in the screenshot) all of the changes are bold?     

Posted Images

  • Silver Contributor

Well I was optimistic about this and tried it out today… Actually seemed to make real-time feedback faster… Then it done the same old thing completely hung the machine and then crashed C4D twice…

I think I want a refund!

Link to post
46 minutes ago, GazzaMataz said:

Well I was optimistic about this and tried it out today… Actually seemed to make real-time feedback faster… Then it done the same old thing completely hung the machine and then crashed C4D twice…

I think I want a refund!

Ah that really sucks.

 

Just to clarify, for your situation... In the Nvidia Control panel (like in the screenshot) all of the changes are bold? 

 

 

Screenshot 2021-04-06 214315.png

Link to post
  • Silver Contributor

Willem

 

I have all of those settings except the 'OpenGL rendering GPU' which is set to 'Use global settings (Auto-select)' since I have two GeForce RTX 2800ti GPUs and didn't want to pick one in case Windows decided to use just one GPU for rendering instead of both of them - you never know!

 

When I have finished my major project at the end of April I am going to write a list of all the problems I have had and send them to MAXON to see if they can get their act together and fix them!!

Link to post

Hi Willem
Good to see you again here. We already talked together on the Redshift forum and now I just found your possible solution here.

Strange thing was that after talking to you in the other forum, my problems got worse again, means, more crashes and when it crashes, again like at the beginning, I had to wait up to 3 minutes to be able to open task manager and close C4D because my system was completely frozen.

So, now I have new hope, I will try your solution and it hopefully helps as I soon have to start with the animation for my master project and I can't work well with the situation now.
I'll let you know if it works...

Just one question. Do you have Wacom drivers installed? Because in some posts I they write that also the Wacom drivers could cause the constant crashes...

Do you have any experience regarding that?

Thanks a lot for your research and for sharing your solution here!

Link to post
1 hour ago, Matthias Huber said:

Just one question. Do you have Wacom drivers installed? Because in some posts I they write that also the Wacom drivers could cause the constant crashes...

Do you have any experience regarding that?

Yea, for some it can definitely be the cause.

U-Render Quality Assurance Specialist | Core4D Contributions

Link to post
4 hours ago, Matthias Huber said:

Just one question. Do you have Wacom drivers installed? Because in some posts I they write that also the Wacom drivers could cause the constant crashes...

Do you have any experience regarding that?
 

Hi Matthias!

 

Yes, I did some tests without the Wacom drivers with the tablet disconnected. But r23 still crashed and froze.


Another user on this thread has some issues with an another brand tablet. MAXON support suggested to disable the 'Hi-Res Tablet' in the preferences. This worked in his case. 

 

1203766778_Screenshot2021-04-11143702.png.980b7767177d22a7adc4a0076ba9b6eb.png

At the moment I'm running Wacom driver (6.4.42.-2) without any problems but with Hi-Res Tablet disabled just to be sure. 

 

If C4D freeze, when you want to disable 'Hi-Res tablet', then you have remove/delete your preferences. Remember to make a backup of your plugins and library folder. Do I restart, disable the checkbox. Close C4D and put your Plugins and Library folder back.

 

 

 

 

 

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

ABOUT US

We are Cinema 4D Community of dedicated, friendly and passionate artists, hobbyists and developers. Feel free to join us to share your knowledge, your art and anything that might help Community to grow and become a better place for everyone. We are providing guidance, free plugins and files, feedback and various discounts for our Contributors and much more. :cowboypistol:

SUPPORT

Tickets

Purchases

×
×
  • Create New...

Copyright Core 4D © 2021 Powered by Invision Community